Education

Hvordan tilpasser du deg arbeid hjemmefra?

Med koronaviruspandemien har mange blitt tvunget til å jobbe hjemmefra. Faktisk viser statistikken at nesten en tredjedel av den yrkesaktive befolkningen i mange land for tiden arbeider hjemmefra. Og mens den kommer med klare fordeler, som fleksibel tid og en mer avslappet kleskode.

1. 24 timers Arbeidsdag

Selv om folk kan være pålagt å jobbe bare åtte timer om dagen, kan de føle seg tvunget til å kompensere for fraværet ditt på kontoret ved å være tilgjengelige for å gjøre ting som å svare på e-post eller telefonsamtaler. Selv om de har en fast tidsplan, kan det være ganske vanskelig å slå av og slutte å tenke på arbeid hvis arbeidsplassen nå er stuen eller soverommet.

Å ha et eget rom for arbeidet ditt kan være et godt alternativ å begynne med. Til slutt vil de få en viss innflytelse på produktiviteten her. Det er viktigere enn at de skulle å koble helt fra jobben sin en del av hver dag og hver uke. Ellers vil deres prestasjoner, deres mentale og fysiske helse og til syvende og sist deres jobb lide.

2. Utsettelse.

Å jobbe hjemmefra sparer mye tid, å pynte seg og pendle, å finne selvmotivasjon for å begynne å jobbe kan være mye vanskeligere hjemme.

Når de er alene hjemme, er det mer sannsynlig at de ser på TV eller spiller en på en spillkonsoll. Det blir så lett å løpe ut av den fungerende zoonen for å oppfylle hjernens dopamin (hormonet i menneskekroppen) fremstøt.

Det kan være enklere å sette opp et dedikert arbeidsområde. Dermed kan de komme inn i sonen når de er inne i rommet.

3. Frykten for å gå glipp av noe (FOMO).

Selv om andre i selskapet også jobber hjemmefra, er det vanskelig å overvinne den ubehagelige følelsen. De kan ha angst for at det er ting og samtaler som de ikke vet om. Denne følelsen kan være harde hvis noen personer i samme selskap en arbeider på kontoret mens en annen arbeider hjemme.

Den beste medisinen for dette problemet vil være økt kommunikasjon og å ringe en venn og familie, eller ta en kort lur. Det vil omprogrammere hjernen din og redusere stressnivået

4. Mangel på teknisk støtte.

Hvis datamaskinen, programvaren eller Internett-tilkoblingen svikter, kan slike tekniske problemer forårsake alvorlig frustrasjon.

Hva om systemet svikter?

Den beste måten å unngå slike problemer på er å ha plan B.

Ha alltid en plan B klar. Hvis du støter på et problem, har du både en bærbar og en stasjonær datamaskin. Og ha en hotspot eller en separat ruter. Denne øvelsen kan spare verdifull tid hvis noe går galt.

Konklusjon

Arbeid hjemmefra er en lang reise og folk må forstå det. Det er praktisk hvis folk er villige til å legge sitt friske blod i denne strømmen. Det virker som om mange bedrifter tar i bruk fjernarbeid permanent. Etter hvert kan de spare penger gjennom redusert arbeidsplass og mindre bruk av verktøy.